Arkadaşlar cumartesi günü yakın bir arkadaşımın yazlığına davetliydim.Bahçesine basit bir deneme sistemi kurmak istiyordu, işin mekanik kısmını tamamlamış, kalankısmını tamamlamak üzre gittim. sistem idailimdeki sistem oldu diyebilirim. Zira bitkileri önden ve arkadan takip etmek imkanı veren tek sıra dikimli bir sistem. Yaklaşık 2 metre aralıklı ve beşer metrelik iki ayrı sistem kurduk. Terasta kullandığım teknelerin aynısı ve coco pead + perlit karışımlı katı ortam sistemi. Birinde sadece domates, diğerinde salatalık ve biber. Tanıtım ve deneme amaçlı, insanları bilgilendirmek için yaptığımız basit bir düzenek. 6 adet tekne bir sırada, 6 adet tekne diğer sırada.
Ancak daha önemlisi terastaki iki günlük değişim. Bunu herkes fark etmiştir devamlı göz önündeyken büyüme fazlaca hissedilmiyor.nekadar işaretlerseniz işaretleyin tatmin etmiyor. Son resimleri cuma günü çekmiştim, birde yarın çekip yükliyeceğim. bu resimler iki günlük kısa bir zaman aşımının görüntüsü olacak ama asıl gelşmeleri her hafta çekip paylaşacağım. Bir mani çıkmassa.
|