View Single Post
Eski 05-06-2011, 04:42   #174
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Kırklareli' nde büyük çoğunluğu elma olan 500 dönümün üzerinde bir bahçedeyiz. Bahçe sahibi rutin ilaçlamaları olan fungusit ilaçları ile birlikte uygulayabilceğimizi söyledi. Kabul ettik. Ancak bir kaç sıraya da sadece kaolin + Bacillus subtilis uygualanması konusunda ikna ettik. Ayrıca bahçenin 8 dönüm bağ olan bölümünde de kaolin + Bacillus subtilis uygulandı.

Dün uygulama önce elma bahçesi ve bağda yapıldı. Salı veya çarşamba günü ise Cevizlerde yapılacak.

Bu arada daha önce uygulama yaptığımız Umur Bey bahçesinde kaolin uygulanan tarafla uygulanmayan taraf arasındaki filiz gelişiminde yaklaşık 5-10 cm arası farklılıklar var. Bunun bu kadar erken etkili olabileceğine inanmıyordum ki dün Sevgili Bayindirmevki'den aşağıdaki maili aldım.

"Genel olarak tüm bahçe yağmurdan çoşmuş ve sürgün vermiş ama seni sevindirecek bir şey ki kaolinli taraf daha çok sürgün vermiş aynı umurbeydeki gibi. "

Bu durumu geçen yıl Ensar'ın fabrikadaki ağaçlarda ve Antep'te bizim bahçede antep fıstıklarında yaşamıştım. Yine de ben hala bu konuda daha fazla uygulama ve gözlem yapılması gerektiği taraftarıyım.

Ancak artık şunu kolaylıkla önerebiliriz, yaygın bilinenin aksine ilk kaolin uygulamasını kesinlikle sıcaklar başlamadan önce yapmakta yarar var.

İşte dünkü uygulamanın resimleri.

Bahçenin büyüklüğünün anlaşılması için uzaktan resimler.

Name:  _DSC0119.jpg
Views: 2353
Size:  70.7 KB

Name:  _DSC0120.jpg
Views: 2393
Size:  58.8 KB

Ceviz bahçesinin görünümü.

Name:  _DSC0125.jpg
Views: 2373
Size:  70.8 KB

Uygulamadan resimler.

Name:  _DSC0062.jpg