Konu: Açelya
View Single Post
Eski 04-06-2011, 22:05   #364
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Sanırım 2 ay oldu açelyalarımı alalı. 2 küçük saksı. Koyu ve açık pembe olarak 2 ayrı renkte almıştım. Forumdaki bilgilere uymaya çalıştım. Nemini eksik etmedim. Saksı tabağına su koymadım ama. Salonda cama yakın bir yere koymuştum. Sabah güneş alıyor. Camı da sürekli aralık bıraktım gece gündüz. Oda fazla ısınmasın diye. Zambak ve Dahlia saksılarım da salonda olduğundan camı kapatamıyorum zaten. Aldığımda yarı açık haldeydi çiçekler. Bir süreliğine çok güzel iri çiçekler açtı ama sonra döküldü. Yeni çiçek açmadılar. Saksılar küçük olduğundan besini kalmadı veya hava ısındı diye düşündüm. Yapraklarının durumu iyi şimdilik. Ben bu 2 ayrı küçük açelya saksılarımı daha büyük bir saksıya birlikte almak istiyorum. Bu dönem uygun mudur? Paket torflardan kullanmayı planlıyorum. 2 farklı renkteki açelyayı aynı saksıya almam sorun olur mu? Renk kontrastı olsun istiyorum. Özellikle, kışın da açtığını duyunca daha bir heveslendim. Umarım benimkiler de heba olmaz. Deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön