Kudret Bey,
29 Mayıs' taki resimlerle kıyaslarsak arkadaki tuğlalardan saydığım kadarıyla fide boyları 6 günde tam iliye katlanmış ve sağlıklı görünüyorlar. EC değeri stabil olarak kontrol altında olunca fidenin büyümekten başka çaresi yok. Umarım meyve tutulumlarıda aynı verimde olur ve bu sene hasat rekoru kırarsınız.
Bende balkonda denemek istiyorum benim denemem ancak domates ağacı yapmak için olabilir. Asıl belirgin uygulama sizin gibi çoklu fide beslemede ortaya çıkacaktır.
Sn. ibrahim doğan,
Şu an resmini gördüğünüz cihaz tam sizin seranız boyutunda ve fide sayısındaki seralar için biçilmiş kaftan diye düşünüyorum. Temiz su deponuzu sera bekçisinin deposuna bağlayacaksınız bütün işlemi kendisi yapacak, siz ancak bir arıza olursa müdahele edeceksiniz. Daha büyük sera ve daha büyük su tüketimleri için sera bekçisinin mavi deposunu ve besin stok şişelerini büyütmek gerekebilir. Seranızın resimlerini özellikle mi koymuyorsunuz. Korkmayın nazar boncuğu takarız kem gözler için.
Sulama aralığına siz karar vereceksiniz. Seranızın sıcaklığı ve fidelerinizin su ihtiyacına göre zaman saatini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
|