View Single Post
Eski 03-06-2011, 08:38   #706
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Benim içilebilir enzimde merak ettiğim husus;

fermantasyonu sağlayan bakterilerin nereden geldiği?

...
Bakteriler hiç gitmediler ki, ortamda bakteri var evet ama hepsi zamanla ölüyorlar veya asidik etki nedeniyle belirli sayıda kalıp çalışamaz hale geliyorlar zira esas fonksiyon ya da esas işlev ve tüm o oksijensiz ortamın sağlanması ortamda bitki nedeniyle var olan mayaların çalışmasına yönelik, yani esas işlevi yapan bakteriler değil mayalar. Buna en iyi örnek turşu. Ancak enzimde enzim söz konusu olduğundan mayaların ortamı enzimatik hale getirmesi oksijensiz ortamda belirli zaman diliminde ve belirli koşullarda gerçekleşiyor. Bakteri her zaman ve heryerde var sadece o bakterinin çalışma ortamı doğduğunda çoğalıyor ve belirli kop sayısına ulaştığında etkili oluyor artık zararlıysa ona göre yararlıysa ona göre. Mayaların etki mekanizması ise bambaşka olduğundan zamanla fermantasyonda bakterileri sonlandırıp enzimi oluşturan mayaların çalışmasını teşvik ediyoruz enzimde, o kadar. Diye düşünüyorum.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön