View Single Post
Eski 24-08-2005, 10:28   #16
Dev Sekoya
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2005
benzer eylemler bergama da altın madeni konusunda da yapıldı.. burada yöre halkının firma tarafından "kafaya alınmasında" en önemli silah işsizliktir. Sorgun ve çevresinde doğanlara istihdam sağlayacağız tam beş yüz kişiyi istihdam edeceğiz derlerse Sorgunlu'nun buna hayır diyeceğini sanıyor musunuz.

Bergama'da şu anda altın madeni var ve çalışıyor.. ama onlar ne zaman kanser olacaklarını ne zaman toplu bir zehirlenme faciası yaşayacaklarını bilmiyorlar..

Mesele şu.. bu hareketi gerçekleştirirken esas itirazın Sorgun'ludan gelmesi için onların aydınlatılması gerekir. Bir kaç dönüm ormanı kesecekler dediğimizde onların içinden geçen " kessinler yaa bana ne bana golf topu toplamak golf çantası taşıdığım için günde elli dolar bahşiş verirlerse kim ne yapsın ormanı " dır..

Mesele burda Afrika'da bile insanlar önçe karnını doyurmak zorunda. O yüzden ağaçlandırma projeleri ile birlikte keçi pisliği yakan sobayı da projeye dahil etmesseniz bir işe yaramaz..

Sorgun da ve çevresinde veya dünyanın hiç bir yerinde golf gibi bir sporun yapılmasına ben de karşıyım.. yeşil olmayan bir alanı yeşillendirmek veya ağaç taşımak mümkün ise öyle yapılması kaydı ile yapılabilir.

Ama esas mesele bölgesel işsizlik olduğu sürece ve turizm sektöründe üç yüz bine yakın ahıska türkü, rus kızı ayda 150 milyona gelip çalıştığı sürece, o bölgede yerli işsizlik oranı artış eğilimdedir.

Şimdi Sorgunlu olduğunuzu ve işsiz olduğunuzu ve köyünüzün yakınına bir beş yıldızlı golf oteli açılacağını ve sizinde bu otelde iş bulacağınızın sözünü aldığınızı düşünün.. ve geçmiş ile ilgili ne bir çevre felaketinden ne yağmur ormanlarının yok edilmesinden nede ağaçlara olan derin sevginizden haberiniz olmadığını farz edin...

Ne yapardınız...

Dev Sekoya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön