Ben kimyacıyım ve kimyacı olmadan bu besin eriyiklerini hazırlamanın yolllarıyla ilgileniyorum. Sitem için bu konuyu hazırladım, 1 . nesil besin solüsyonu tarifi denebilir, şuan kontrol ediyorum bir kaç güne yayınlıycam. İkinci bir çalışma daha yapıyorum o çalışmada yalnızca 3 gübre ile işin içinden çıkmak. Yayına verince haberdar ederim.
Sn hokkabaz sizin besin eriyiğinizdeki çökelmenin sebebi sülfat tuzları olabilir, şelatlı gübreler kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Özellikle demir sülfatı mutlaka şelatlı kullanın.
Besin solüsyonunda araştırma yapacaklara örnek olması açısından hoagland solüsyonunu araştırmalarını önerebilirim.
Bunun haricinde normalite değerlerini yani iyon yüklerinide işin içine katarak yapılan tarifler var onu ortaya atanda steiner.
İsimleri google yazarak tüm tariflere erişebilirsiniz.
Google şöyle yazın hoagland hdroponics solution recipe
Umarım yardımcı olur.
|