View Single Post
Eski 01-06-2011, 22:57   #553
Yılmaz Yalçın
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Merhaba Mine Hanım,
Öncelikle bir önceki sorumda vermiş olduğunuz tavsiyelerden ötürü çok teşekkür ediyorum.Geçen hafta Eminönü'nde zirai ilaç ve gübreler satan ve sahibinin de ziraat mühendisi olduğu dükkandan içinde doğal humik asit olduğu yazılı,ithal,beyaz renkte minik yuvarlak katı tanelerden oluşan gül coşturan aldım.5 yaş altı güllere bir çorba kaşığı(25 gram),5 yaş üstü güllere de en fazla 50 gr. güllerin dibine topragına karıştırarak verileceği ve 2 ayda bir kullanılacagı yazıyordu.Ziraat mühendisi beyefendi gül coşturanın potasyum ağırlıklı oldugundan çiçeklenmeyi teşvik edici olduğunu ve diğer süs bitkilerinde de rahatlıkla kullanabileceğimi söyleyince bende diğer süs bitkilerimin altına ki hepsi 5 yaşından küçük oldugundan hepsinin dibine 25 gram yani bir çorba kaşığı koydum.Ancak bazı bitkiler gül coşturandan olumsuz etkilendi.Mesela selluka fidelerimden birisinin gövdesi çürüdü,karardı ve öldü.Yine melisamın yaprakları kuruyuverdi.Birkaç dalı sağlam..Bu aşamada neler yapabilirim?Neden böyle bir sonuç ortaya çıktı?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön