Merhabalar sevgili ephesos ve gossip çok teşekkürler

O mesajı Şubat 2011'de yazmıştım şimdi Haziran'dayız, yani 4 ay oldu.
Şu an orkidede 4 adet keiki var. Çiçek sapı vermedi bunları büyütüyor, aylardır hiçbir şeye benzemiyor bostan korkuluğu gibi,

altta yapraklar üstte yapraklar şeklinde çiçek miçek yok. Keikiler de alttakiler gibi uzun ince yapraklara dönüştüler. Niye açmıyor bu diye dertleniyorduk, bu dalı kessek mi filan diyorduk, meğer keikiler kök verirmiş, kökü büyüyünce kesilip ekilip çiçek açarmış. Kök bekliyorum şimdi. Yani daha epey çiçek miçek ummayacağız... Aylardır büyütmekle uğraşıyor keikileri, durduğu oda çok loştu, sanırım ondan yavaş büyüttü, 2şer yaprak verdi her keiki. Göbeğinden de 3 yaprak verdi sonuncuyu büyütüyor. Bunları yapmasının bitkiye büyük külfet olacağını anlayamamıştım yazdıklarınızı okuyunca farkettim. 4 yavru besleyen ana gibi! 15 gündür daha iyi ışık alan bir odaya getirdim. Daha hızlı büyütmeye başladı.
Vilmorin çiçek açan bitkiler için besin veriyorum ayda bir. Eskiden orkideler için vilmorin veriyordum, ama bu iki ürünün arasında bir farkı söyledi bir arkadaşım: çiçek açan bitkiler için Vilmorin şişesinin üzerinde iz element katkılıdır yazıyor, ötekinde yazmıyor bu. Bundan veren arkadaşımın orkidesi deli gibi açıyor benimkinde tık yoktu öbürünü veriyordum. Buna geçtim. Ama keiki var o yüzden çiçeğe gitmiyor bitki. Bir ara cam önüne koydum 1-2 gün yağmur yağmadı güneş açtı anında yumuşadı yaprağın biri hemen daha geriye aldım toparladı. Anladım fazla güneşe koyma beni diyor.
Şu an sadece akşamüstü üstüne ışık düşerse düşüyor, onun haricinde yalnızca aydınlık alıyor.