View Single Post
Eski 01-06-2011, 07:22   #1322
simran
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koray ERKAN Mesajı Göster
Gardenyamın üzerinde 10-12 adet tomurcuk var fakat aldığımdan beri hiç biri açmadı en son gübre desteği vermek için yüksek azotlu gübre ile (NPK 16-21-27) destek yaptım fakat resimdeki gibi tomurcuklarda kararma ve düşme oluyor. Gardenyam oldukça sağlıklı görülüyor ama açmamak için çok fazla inat yapıyor. Ben bu durumu psikolojik probleme bağladım sizce nedeni nedir.
koray bey sizin gardenyanızla aynı durumdaydı benim gardenyamda. alalı 8 ay olmasına rağmen sürekli tomurcuk verip, açamadan çürüyordu tomurcuklar. batıya bakan serin bir odada cam kenarında duruyordu. 2 hafta önce eşim çiçeği doğuya bakan balkona çıkarttı. balkonumuz cam balkon ama penceresi devamlı açık hava alıyor. malum bu aralar her gün yağmur yağıyor, çiçek yağmur almayan bir yerde olmasına rağmen sanırım nem ve oksijen hoşuna gitti. dün akşam işten eve gittiğimde kocaman bir goncanın açmak üzere olduğunu farkettim. ve gece 23 gibi baktığımda biraz daha açılmış gördüm, bu sabah ise tamamen açılmıştı. eşim ve ben şoktayız. resmini de eklerim bu akşam inşallah.sanırım gardenya iç mekan bitkisi değil, açık hava ve nem seviyor.

simran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön