View Single Post
Eski 31-05-2011, 22:51   #39
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili arkadaşlarım, yorum yazan bütün arkadaşlarıma tek tek teşekkür mesajı yazmanın sayfa israfı adına iyi olmıyacağını düşünüyorum, bu açıdan tekrar bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Her sistem bir ihtiyaçtan doğar. Gerçekten çalışmalarımda böyle bir eksiğin tamamlanması lazım geldiğini düşündüm, ve topraksız tarımda bitki beslemenin mutlaka insan inisiyatifinden kurtarılması gerektiğine inandım. Zira nekadar hassas davranırsanız davranın , nekadar özen gösterirseniz gösterin mutlaka ama mutlaka aksamalar olacaktır.
Bu aksaklıklardan da bitki ne olursa olsun etkilenecektir, çünkü bitki sadece ve sadece sizin verdiğiniz besinle beslenmektedir. Beslenmede aksaklıklar olursa bu aksaklığın ama verim , ama kaynak tüketimi açısından bir bedeli olacağı aşikardır. Topraksız tarımla uğraşmaya başladığımdan beri hep bunları düşünmüşümdür. Ancak taktir edersinizki sırada bekliyen birçok konu varken onları bir sıraya sokmak ve imkanlar nispetinde hayata geçirmek gerekiyor.
Önemli olan sistemin yararlarını ve zararlarını iyi gözlemek, düşündüklerimizin nekadar gerçekçi olduğunu, veya çokta önemli olmayan bir sistemi nekadar abartığımızı tesbit edebilmektedir.Ancak görünen köy kılavuz istemez diye bir atasözümüz var. Sistem verdiğiniz görevi aksatmadan harfiyyen yapan, size zamandan tasarruf sağlatan,çalışmalarınıza pratiklik kazandıracak, sizi rahatlatacak bir yardımcınız olarak çalışacaktır. Bu çalışmanın karşılığında da gübre, su, verim gibi parametrelerin kayda değer artılarınıda zaman gösterecektir. Fakat inanıyorum ki artıları çok fazla olacaktır.
Bu arada önemli bir haberi vermek istiyorum. Bu gün bir televizyon kanalından gelip topraksız tarım la ilgili bir röpörtaj yaptılar. kanalı ve yayınlanacak zamanı sizlere bildireceğim. Görsel yayında konunun gündeme getirilmesinin topraksız tarım konusunun yaygınlaşması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Gelişmeye vesile olan arkadaşlarımada teşekkür ediyorum.
Sizlere sera bekçisine emanet ettiğim parkurun her hafta resmlerini sunarak gelişmeleri beraberce izliyeceğiz.
Hepinize sevgiler selamlar.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön