Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicea
Öncelikle herkese merhaba.Hydrobuddy diye bir besin hesaplama programı indirdim.bunu kullanan arkadaşlar var mı aramızda?Kudret Hocamızın marul için verdiği formülü denemek için girdiğimde bazı değerler çok farklı çıkıyor.birkaç resim koyuyorum , sorun nerde gösterebilirmisiniz.
|
Sorun olarak algılamayınız. Farklı firma veya kişiler farklı bitkiler kullanarak çalışma yapabilir. Bitkinin gelişme dönemine göre de farklı besinler tükettiği kesindir. Tohumdaki embriyo gelişmeye başladığı an tohumun içindeki besidoku da denilen endosperm ile bir miktar vejetatif aksam gelişimi yapar, önce kök atıp kendini sağlama alır ve sonrasında gövde çıkmaya başlar. Bundan sonrası köklenme için fosfor, yeşil kısım gelişimi için azot, potasyum ve diğer besinleri kullanır. Burada gözardı edilemeyecek tek nokta farklı gelişim zamanlarında farklı besin elementlerinin kullanılmasıdır. Yani bitkinin gelişimini 3 veya 5 periyoda ayırırsak her bir dönemde farklı besin çözeltileri kullanmalıyız. Bunu örneğin marulun farklı türleri için bile fark edebileceğini unutmayın, baş şeklinde gövde beyaz onu çevreleyen yaprakları yeşil ise kullandığı azotu düşünün, bir de kıvırcık, her tarafı yemyeşil bir yaprakta dolaşan azotu ve yapılan fotosentezi düşünün. Her halukarda kullandığımız çözeltideki besinin kullanılabildiği kadarını bitkiler kullanacak kullanamadığını 15 gün sonra tahliye edip çiçeklere veya bahçeye vereceğiz. Adını hatırlayamadım ama bir fıçı vardı o hesap.