View Single Post
Eski 30-05-2011, 21:18   #548
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efser Mesajı Göster
mine hanım

bir bilene soralim denilince benim aklima siz geliyorsunuz..

gecen yıl yanlislıkla yaprak biti ilaci yerine yabanci ot ilaci atildi Japon güllerinin ustune.
aninda hepsi sararip soldular. bende daha fazla zarar gelmesin diye tum sararan yapraklari kopardim. o gun bugundur japon gulleri kendine gelemedi. bugunlerde kucuk kucuk yapraklar acmaya basladi. gelismelerine nasil katki da bulunabilirim.

ikinci sorunumda portakal agacim. 30 yaslarinda. bahceden söküm ile alinmis. saksida yesermis ve portakal meyveleri vermeye baslamisti. ben bu durumda iken satın aldim gecen yil eylul ayinda. bahceye diktiler. ustundeki meyveler tam olgunlasmadi. oldugu gibi kaldilar. dikildikten sonra tek bir yaprak bile acmadi. bu sene tum narenciye agaclari yapraklar acti cicekler acti. meyveler olusmaya basladi. ama benim portakalda herhangi bir gelisme yok. ziraat muhendisin onerisiyle humik asit ve azot-potasyum-fosfor + 2me iceren gubre verdim. gene herhangi bir hareket yok. mevcut dallari ust kesme yapmam gerektigi soylendi onu da yaptim.

mine hanım, portakalim icin ne yapabilirim.

saygılarımla
Talihsiz bir uygulama olmuş. Keşke demek için de çok geç. Japon gülleriniz için azotlu bir gübre ile destek verin sadece başka birşey de yapmayın.

Çok yaşlı ve şu anda belli ki ölüm kalım mücadelesi veriyor. Çiçek açmaması ve buna bağlı olarak meyve vermemesi güzel. Buna harcayacağı gücü kendini yaşatmaya harcasın. Ziraat mühendisiniz güzel bir tavsiyede bulunmuş. Ben ek olarak bir yosun gübresi dediğimiz preparatı da uygulamanızı tavsiye ederim. Maxi crop güzeldir örneğin. Sonra beklemeye devam...

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön