Sn.acemi_caylak,
Sanırım mesajınız forumda SunShader ürününüzün %95 kaolin olduğunu söylediğiniz ilk mesaj oldu. Ürün broşürünüzde yazıyormuydu bilmiyorum.
Tanecik boyutundaki yaklaşık %49'lik sapma dışında (bu sapma biraz fazla - ürünün yarısı <2 mikron, diğer yarısı 5 mikron olarak düşünmek gerek) neredeyse rafine kaolin ile aynı.
%5'de neler var konusuna girmeden önce %95 oranını biraz netleştirmekte fayda var. Ürünün %95 kaolin olduğunu gösterir bir analiz vardır herhalde.
Nem oranı da gayet iyi görünüyor. Buna göre tamamen kuru, hemen hiç nemsiz bir ürün söz konusu olmalı.
Renk %93 beyazlık da sadece %2 sapma ile iyi görünüyor. Bu durumda rafine kaolin ile yan yana konduğunda gözün ayırabileceği bir renk farkı olmamalı.
%5'lik diğer maddeler konusunda haklısınız. Firmalar bunu ürünün yayılma, yapışma, kolay karışmasını kolaylaştırıcı ve kontrollü formülasyon olarak bir ticari sır olarak tutuyorlar. Sanıyorum siz de öyle yapmaya karar verdiniz. Rafinasyon işleminiz sonunda toplamın %5'i kadar başka malzemeyi ekliyorsunuz, değil mi?
Yalnız burada şöyle bir ayrım var. Söz konusu surround, Engelhard tarafından USDA ile birlikte geliştirildi. Tüm içerik OMRI'ye açık olarak sunuldu ve buna göre OMRI sertifikasyonu aldı. %5'i oluşturan maddelerin hepsi FDA'in "yiyecek" listesi içinde yer aldığı ve yiyecek katkısı olarak kullanıldığı bildiriliyor. Sizin durumunuzda ortada OMRI ve FDA olmadığına göre ve şimdiden kullanımı teşvik ettiğinize göre bunu en azından analiz raporu olarak açıklamalısınız.
Ürünün içinde, söz gelimi bentonit varsa ağırlığının 8-9 misli su tutar. Ağaçlara kaplanan film hep nemli kalır. Ya da kükürt varsa kükürt ile reaksiyona giren, ya da kükürtün etkilediği bir uygulama yapılmaması gerekir.
Ayrıca ppm cinsinden bir ağır metal analizi bitki ve insan sağlığı açısından gerekir. Herhangi bir toksik madde ya da izin verilenden daha fazla metal olmamalıdır.
Verdiğiniz bilgiye göre ürünün Ensar beyin geçen yıl gönderdiği numune ile uzaktan yakından alakası yok diye düşünüyorum. Zira o numune rafine edilmemiş, aşırı nemli, birim hacimde tartıldığında rafine kaolinin tam iki misli ağır, uygulandığında tortu bırakan, uygulama sonrası yapraklardaki dağılımı homojen olamayan, belirgin bir şekilde esmer renkli bir durumdaydı.
Şayet böyle ise, (özel mesajla yanıt verirken Ensar beye de belirtmiştim) yeni üründen analiz raporu ile birlikte ücreti mukabili örnek rica ediyorum.
|