Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.
Sitenize üye olalı çok olmadı. Aslında çiçek veya bitki diyebilirsiniz hiç alakam yoktu, 4 ay öncesine kadar. Şu anda Ankara'da ikamet ediyorum ailem ise konya'da. Bizimkiler beni ziyaret için Ankara'ya geldiklerinde Annem yengemden bir iki çiçek almış yetiştirmek için, Konya'ya dönerken çiçekleri bende unutmuşlar. Neyse Annem arayıp onları bir saksıya ekmemi, başına birşey gelmemesini istedi benden. Bende hiç anlamam gittim 5 lt'lik torflu toprak aldım, evde 1 lt'lik peynir kabı vardı ona diktim. Kurumasınlar diye günde iki kerede kontrol eder oldum. Yaklaşık bir hafta sonra bi baktım çiçeklerde birşey yok ama topraktan yeşil ot gibi birşey çıkmış. Bu neki falan derken sitenizi biraz araştırdım resimlere falan baktım derken domates olduğunu farkettim. Yani ne azimdir, kendi kendine çıktı bu domates. Bende bu domates'in azmini görünce dayanamadım bunu biraz büyüdükten sonra küçük bir saksıya aldım ve hergün onla ilgilenmeye başladım. Bu arada saksıya alırken epeyde kökleri zarar gördü. Yaklaşık bir ay sonra saksıyı sularken bi baktım kenardan kökü çıkmış, saksıyı kaldırınca, kökü saksının altındaki bütün deliklerden çıktığını farkettim.Hatta toprağın üstünde bile kökleri mevcuttu. Her neyse şu anda biraz daha büyük bir saksıya ektim, büyümeye devam ediyor. Hatta dün baktığımda iki tanede çiçeği var gibi. Siteyi epey araştırdım ve nihayetinde sırık domates olduğuna karar verdim. Benim size sormak istediğim ben bu domatesi nasıl budarım, daha sağlıklı büyümesi için. Forumda araştırdım ama pek birşey anlamadım, hiç bir bilgim olmadığı için , resmini de koyuyorum şimdiden teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara. (Biraz uzun oldu derdimi iyi anlatıyım diye okuduğunuz için teşekkürler, bu arada saksıda iki çiçek var onlar hala anneminkiler

)