Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
Geçen hafta 1 Mayıs' ta benim Home Hyponica dediğim akan su sistemimde besin eriyiği bitmek üzere azalmıştı. Sisteme 10 litre temiz su ilave ettim ve EC ölçümü yaptım. Tankın içinde kalan su ile karışınca EC=1.4 oldu. Bende 120 ml A+ 120 ml B stokundan ilave ederek EC değerini 2,5 mS' e ayarladım. 7 gün sonra bugün sistemi kontrol edince suyun geçen haftaki seviyeye kadar azaldığını gördüm. Yani 3 adet Pembe domates fidesi 7 günde 10 litre su tüketmişti. EC ölçümü yaptım.
Gördüğüm sonuç ilginç olunca sizinle paylaşayım dedim. 10 litre su sistemden emilmesine rağmen EC değeri yine 2,5 mS çıktı. Yani sıvının konsantrasyonu hiç değişmemiş gibiydi. Bu teknik olarak domates fidelerinin su içindeki besini dengeli olarak aldığını gösteriyordu. Tekrar 10 litre su ilave ettim ve tekrar EC ölçümü yaptım. EC tekrar 1.4' e düştü. EC ayarlaması yapmak için tekrar 120 ml A + 120 ml B stoku ilave ettim ve tekrar EC ölçtüm. EC değeri yine 2.5 mS çıktı.
Şimdi merakla tekrar 10 litre su eksilmesini bekleyeceğim. Bitkinin gelişim evresine göre değişiklik göstermeyecekse buradan şu sonucu çıkarmak mümkün. Kudret Bey' in domates için hazırladığı formülün bütün elementleri çok dengeli olmuş ve bitki tarafından dengeli bir şekilde tüketiliyor. Bitkinin gelişimi ve sağlığı iyi, bir taraftan çiçek açıyor, bir taraftan oluşan domatesler büyümeye çalışıyor. Umarım hasatta da pembe domatesler yeterince iri olur. Elinize sağlık Kudret Bey.
|
Sevgili Sarıcan,dikkatimden kaçmış.Domatesleriniz harika görünüyor.Cinsi nedir bunların.Kızarmalarını göremeden Altınoluk'a gitmeniz de insanı üzüyor.Ancak Altınolukta da sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz.Domates cinsi hakkında bilgi verirseniz ben de Anamurda topraksız olarak yetiştirmek istiyorum.Saygı ve selamlar..