Sevgili Nurcanaybay, kolyozu salona aldım, çok aydınlık olduğu için unlu bit dışında problem yaşamadı. Pasifloram var; banklı fotoğrafta duvarın en sonunda yukarıya kadar uzayan yeşillik. Tepeye kadar çıkıp, yukarıdaki demirleri banka doğru sarmaya başladı. İlk sene değil ama sonraki sene çok hızlı gelişti, bitkilere daha yaklaştırmaya korkuyorum, bulduğu yere sarılıyor, sık sık leylandilere uzanan dalları buduyorum. Meyvelerini geçen sene Tarçın çok sevmişti, dökülenleri buldukça yedi, belki sakinleşir diyordum ama bana mısın demedi

Blue salvia çok güzelmiş, edinmeye çalışacağım.
Orhan Bey, haseki küpesini ben de çok bekledim ama beklemeye değer. Pervane çiçekli yasemin tohumunuz kalmadıysa, isteyip ama uzun zamandır adres bildirmeyen biz üyemizin paketi bende, size tekrar göndereyim. Çimlenmesi uzun sürüyor, emin değilim ama üç haftayı geçebilir. Yasemin üretme başlığında nasıl yaptığımı anlatmıştım, kum işe yaramıştı. Elimdeki tohumlar iyice kuruduğu için bir gün suda bekletmekte yarar var.
Sayın Zeki Yağlı, hot lips benden ben de ondan memnumum, teşekkür ederiz. Diğerini bahçenin çok farklı bir yerine dikmiştim, çok daha güzel gelişti ama şimdilik çiçek açmakta nazlanıyor. Diğerleri de gelişiyor, zamanla fotoğraflarını paylaşacağım. Erigeron karvinskiler küçücük boylarıyla çiçek açmaya başladılar (iki hafta öncenin fotoğrafı),
Sevgili Zenfree, bir gün sana da orada çay ikram ederim

Genelde oraya çay içmek için oturduğumda, gözüme bir şey takılıyor, çayı unutup bahçe turuna başlıyorum.
Sevgili Ardabora, teşekkürler. Bankın çirkin demirlerini kapatabilsem daha çok sevineceğim. Belki biliyorsunuz, tadilat sırasında karar verip, bahçenin bir yanındaki korkuluğu kaldırıp, buraya göre kesip uygulatmıştım. Sadece destek için kullanılacağından, estetikten pek uzak, sarmaşıklarımın büyümesini bekliyorum.
Morsalkım çok hızlı büyür kontrol edemem diye saksıda bırakmıştım, yerini de henüz netleştiremedim. Sizinki toprağa dikili, kontrolde problem yaşıyor musunuz?
Filbahrinin kokusu çok güzel ama biraz yakınına gitmek gerekiyor. Pembe çiçekli yasemin çok kuvvetli kokuyor, bu sabah bahçeye çıkmamla kokusunu uzaktan aldım. Pervane çiçekli yasemin, pembe kadar ağır kokmuyor ama kokusu çok daha güzel. Özellikle gece bahçede otururken çok güzel kokuyor, kapıyı açarken eve mis gibi kokusu giriyor ve kışa daha dayanıklı.