Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.Epsody,
Yazdıklarınızdan Kuzey Amerika Kabak Dalı Oyucusu zararlısı hakkında çok bilgili bir uzman olduğunuz anlaşılıyor.
|
Sn. Meyvelitepe zararlı üzerinde bilgi sahibi olmak, bence önce toprakları tanımakla başlar kanısındayım, canlılar dünyasının yaşam sürecinde en etkiliyici ve belirleyici unsurun toprak olduğunu söylememe gerek görmiyorum, burada sizinde bir toprak dostu olduğunu bildiğimden konuyu neden bu şekilde ele alarak yorumladığınızı anlıyamıyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe;
Bize önce bu zararlıyı, yaşam döngüsünü, nereden geldiği vs.
|
Bu konuda kesin bilgiyi ortaya koyabilmek için, o bölge koşuları üzerinde verilere sahip orada yaşayanların topraklar üzerindeki uygulamalarını izlemekle bir sentez sonuca varılabilirdi.
Benim o zararlı hakkında kanaatim sizden fazla olamaz, çünkü siz o ülke toprakları hakkında vede kaynak araştırmada benden çok ileri durumdasınız, benim açıklamalarım topraklar üstündeki genel kurallar üzerine olmaktadır.
Bu konuda ayrıntılı olarak bu zarar yapan canlının bu topraklarda evrimleşen gelişme sürecini en iyi açıklamasını senden beklerdim.
Bundan öte polemik oluşmaması adına, ortamı germiyecek bir afaki bir açıklama getirerek size sunabilirim, bana göre bölge halkının topraklar üzerindeki yanlış uygulamasının bedeli olarak bu canlı tanrı tarafından bir cezalandırıcı olarak algılanabilir.