Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lunlun
Sayın Araxlea,
Forumda bir yerlerde okumuştum, belki de bu başlığın ilk sayfalarındadır: Özetle deniyor ki, çelikler hemen kök sistemi oluşturmuyor, yaklaşık bir sene kadar yerinden kaldırmadan beklemek gerekiyor. Çelik üzerinde oluşan ilk yaprakları kesmek gerekiyormuş ama sizin çelikler zaten yapraklı ise onu ne yapmak gerek bilemiyorum, bu konuda birşeyler yazılmış mı hatırlayamadım.
Kendi uygulamam şöyle; Aralık, Şubat, Mart, Mayıs aylarında farklı güllerden farklı uzunluklarda çelikler aldım, bazılarını direk bahçeye bazılarını saksıya diktim. Aralık ve Şubat aylarında alıp bahçeye diktiklerimin hepsi yeşil ve sağlıklı görünüyorlar. Diğer aylarda aldıklarımı saksılara dikmiştim ve yarısından çoğunu kaybettim, elimde kalanlar yabani gül benzeri olan çelikler. Hiç birine sulamak dışında dokunmuyorum, kök olmuş mu diye bakmıyorum, açıkçası zarar vermekten korkuyorum.  Bence bu başlıktaki ilk sayfalara bir bakın ve denemelere mutlaka devam edin.  Belki ilerde çelik değiş tokuşu yapabiliriz, kim bilir. Saygılar
|
Gercekten merak ediyorum güllerin dikilmesinde neden Aralık ile Mayıs arası tercih ediliyor diger aylarda farklı tekniklerle gül yetistirmek mümkün değilmidir acaba ? Yalnız sunuda deneyimlerimle gördüm bahceye dikilen celikler saksıdakilerden daha cok verimli oluyor. Ve sendede öyle olmuş

Elbette çelik değiş tokusu yapabiliriz hayırlısıyla acsında güllerimiz (: