Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer
İki yıl önce bu problemle çok uğraştım. Toprağın nemli kalmasıyla hiçbir alakası olmadığına eminim. Sevgili maki01'in dediği gibi 3 sebep var. Yanlış gübre kullanımı, mites ve aşırı ışık.
|
Fahriyeeciğim, sanırım bir yanlış anlama oldu. Ben mesajımda mantar ve kök çürümesinden bahsetmiyorum. Tartışılan konu menekşelerin orta kısımlarında oluşan yaprak beyazlaması ve sertleşmesi, ayrıca da yaprak sıkışması olduğu için mesaj alıntılama ihtiyacı duymadım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee
Bu sebeplere dayanarak menekşelerin sürekli ıslak kalması mantar enfeksiyonu ile doğru orantılıdır diye düşündüm. (Ayrıca kök çürüğü sebebidir bunu zaten biliyoruz )
Kesinlikle katılmıyorum, ıslak kalması mantar enf. yapmaz diyorsan da kabulümdür Katmerciğim...
|
Aşırı nem ve sıcaklıktan dolayı meydana gelen mantarın kök çürümesi yaptığını hepimiz biliyoruz. Ayrıca kök çürümesinin, menekşenin dış yapraklarından başladığını ve orta kısımdaki yaprakların sıkışıp sertleşmesiyle bir alakası olmadığını da biliyoruz. Bu konuda akademik yeterliliğe sahip olmasam da tüm dünyanın kabul ettiği sebepler var. Bunlar da aşırı ve bilinçsiz gübre kullanımı, aşırı ışık ve mites.