View Single Post
Eski 28-05-2011, 13:58   #174
yenerr
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2011
herşey mükemmel burada

Kudret bey ve diğer saygıdeğer üye arkadaşlarım herkese öncelikle merhabalar demek istiyorum.
Kudret bey 07-2007 de başlatmış olduğunuz topraksız tarım konusu günümüze kadar gelmiş.Bir çok arkadaşımız uygulamaları yapmış, bu süreci heyecanla ve hevesle takip ettim.
Dediğiniz gibi ''bilgi paylaşıldıkça büyür'' düşüncenizi de bu zamana kadar geçen süreç ve uygulamalar doğruluyor zaten, ne kadar teşekkür etsek azdır. İnsanın heves, üretkenlik, duygularını tetikliyor açıkçası.
Bizimde köyde küçük bir bahçemiz var meyve fidanları var birazda sebze falan ekiyo babamlar ama bana oldukça uzak. Ailemle bu güzel ortamda bulunamıyoruz. Bu yüzden bende şehir ortamında içimdeki bu özlemi gidermek için balkonumu yeşertip ailemle beraber bu zevkli süreci yaşamak istiyorum. Özellikle çocuklarım için de bir aktivite ve heves olur umarım.
Sizin tabirinizlede bu hastalığa yakalanmış bulnuyorum. Şifa içinde bu siteyi ziyaretimi ve sizleri kendime bir şans olarak görüyorum.
Öncelikle balkonuma göre kendi sistemimi kurmak istiyorum. Balkonum çok büyük değil ama azda olsa kendimce bişeyler yapmak istiyorum. Oluda bir gün sizinki gibi (maşallah)güzel bir terasım olur inşallah.Aklımdan geçen bir kaç düzenek var. Düzeneği kurmak dışında en büyük sorunum çorlu da agregat,torf,pomza,perlit ve besin eriyiği bulamayacak olmam. Temini konusunda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizden eminim.
yetiştirmek istediğim çeşitler; çilek, kıvırcık, Kuzu kulağı, domates, salatalık. tohumları ise köyden isteyeceğim.Başlamadan önce bazı soru işaretleri var kafamda buları öğrenirsem sistemimi ona göre kuracağım.
1-Tohumları toprağa dikilen tohumlar olabilirmi?
2-Tohumları fide haline getirmek için demi hidroponik sistemi kullanacağız, Toprakta fide haline getirip bu sistemde kullanabilirmiyiz?
3-Hepsi için tek tip agregat mı olması gerekiyor tipe göre ayrımı kullanılıyor? ne kullanmalıyım?
4-besin eriyiği tortulumu filtre tıkanması olurmu?(sistem açısından soruyorum)
5-Diyelimki 10 kök bitkimiz var, 25lt besin eriyiği tankımız var hangi sıklıkta yenilemek gerekir? besin eriyiği hazırlandığından iti baren kullanma süresi ne kadardır.
6-Aktif havayı drenaj tankınamı vermem daha etkili olur, köklere yakın saksılara mı vermem etkili olur?
7-besin eriyiğini bitki köküne püskürtme yöntemi mi etkili olur? bitki kökünün besin eriyiği sıvısı içinde kalmasımı etkili olur?

biliyorum sorduğum sorular çok amatörce ama bu yola baş koydum bir kere.
kudret bey sorularımın cevabı sonrasında düşündüğüm sistemi paylaşacağım.
çok değerli vaktinizi ayırdığınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
saygılar,
herkese selamlar, bol yeşil alanlar.

yenerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön