Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer
İki yıl önce bu problemle çok uğraştım. Toprağın nemli kalmasıyla hiçbir alakası olmadığına eminim. Sevgili maki01'in dediği gibi 3 sebep var. Yanlış gübre kullanımı, mites ve aşırı ışık.
|
Sevgili arkadaşım; yavrularda genelde tabaktan sulama yaptım, torf olduğunda suyu çok çekmiş ve uzunca bir süre de kuruyamamışlardı. Şimdi mümkün oldukça üstten sulamaya çalışacağım. Ayrıca bu ara birçok gübre verdim, besin zehirlenmesi de olmuştur. Hızlı büyüsünler diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz, her duyduğumuzu kullanıyoruz.
Elbette bendeki en büyük sebep yanlış gübre kullanımı. Bir de mesela ayak mantarlarında sıcak ve nem problemi artırıcı rol oynar. Tedavi olarak kremler kullanılır (genelde kükürt içerikli ürünler kullanılır) ama hastaya ayaklarını sık yıkaması ve yıkama sonrası mutlaka kurulaması önerilir.
Bu sebeplere dayanarak menekşelerin sürekli ıslak kalması mantar enfeksiyonu ile doğru orantılıdır diye düşündüm. (Ayrıca kök çürüğü sebebidir bunu zaten biliyoruz )
Kesinlikle katılmıyorum, ıslak kalması mantar enf. yapmaz diyorsan da kabulümdür Katmerciğim...