Arkadaşlar menekşelerin bol yapraklı sağlıklı kök yapısına sahip olması, toplu halde ve dayanıklı halde çiçeklenmesi için kök hormonuna (gübresine) kesinlikle ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Yaptığım denemeler ve 8 yıllık tecrübemle normal gübrelerin tek başına yeterli olduna inanmıyorum.( çoğu gübreyi kendim test edip denemişimdir) kök ne kadar sağlam olursa ve gür olursa topraktan su besin emilimi bi okadar iyi oluyor. Yapraklar uzun saplı ve kendi gövdesinde formlu bi şekilde yetişiyor... Çiçek saplarında kalınlaşma söz konusu. Bu da menekşede çiçeğin dalında uzun süreli kalmasına ve dalda uzunlaşma söz konusu olduğu içinde toplu bi halde çiçeklenmesine yardımcı oluyor. Kök gelişimini ve değişimi ped bardaklarda denedim ilermem kısa sürede kendini belli ediyor. Makina olmadığı için resim çekemiyorum..ama en kısa sürede resimde çekip ekleme yapacağım.
( Bu güne kadar okadar çok menekşe aldımki aldıklarımın formunda menekşe asla yetiştirememiştim... Bol yapraklı ve toplu halde çiçeklenen güzel menekşeler...Şu anda kendim üretme fikri daha mantıklı ve sağlıklı geliyor bana... Kaldıki öylede yapıyorum... Ayrıca kök çürümeleri menekşenin çok sulanmasıyla birlikte sağlıksız kök gelişiminden dolayı olduğuna kanaat getirdim. Çünkü bu sene güneşsiz günler olmasına rağmen kök çürümesi sorunuyla karşılaşmadım...)
|