View Single Post
Eski 27-05-2011, 14:07   #1321
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
"İki farklı bahçenin su ihtiyaçları aynı değildir. Bitkinin pozisyonu ve toprağın yapısı bu ihtiyacı belirler. Yetiştirici; gözlem, deneme ve hatalar yaparak toprak ve bitkiyi yavaş yavaş tanır. Bahçecilikte esas budur. Güneş ışığı ıslak bir toprağın üstünü kısa bir sürede kurutabilir, ama eğer deneyimli iseniz bunun sadece yüzeysel olduğunu bilirsiniz."
Aslında bunu yazmamın nedeni benim beklediğimin üstünde su ihtiyacının olduğunu görmem ve özellikle İzmir gibi sıcak iklimlerdeki arkadaşların dikkatini çekmek istememdir. Her bitki bulunduğu yerin toprak, ısı ve ışık özelliklerine göre su ihtiyacında farklılık gösterecektir. Bitki mutluysa illa 5-20 litre su verilmeli demek istememişdim, sadece su miktarını yazıp bitkilerimizi daha kolay anlayalım isterim.
Bahçemde 21 tane clematisim var. Geçen senelerde iki bölgedeki clematislerim diğerleri gibi gelişemedi. Hepsine aynı toprak hazırlığı, gübrelemeyi yapmama rağmen. Geriye dönük baktığımda bu iki bölgedeki toprağın kuruluğu diğer yerlere göre direnajın daha fazla olmasından dolayı fazlaydı. Bu bölgelere özel bir sulama takviyesi yapmamıştım. Bu yazıyı yaklaşık 1 ay önce okumuştum. Ve bir aydır bu bölgelerin sulamasına özen gösteriyorum. Gerçekten gelişmelerinde hızlanma başladı.
Sevgiyle...

Düzenleyen jineop : 27-05-2011 saat 14:55 Neden: eksik harf
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön