View Single Post
Eski 27-05-2011, 09:55   #1717
ardabora
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Sevgili Satı hanım merhaba,

bahçeniz çok güzel ve emeklerinizin karşılığını da çok iyi almışsınız...bu arada meslektaş olduğumuzu da öğrendim sevindim açıkçası...

sizin çan çiçeğiniz campanula medium değil.

medium türü sevgili limon bu başlıkta yetiştirmişti.

Sizde olan çan çiçeği campanula persicifoliadır. bu mesajda tam çiçekli hali var.

Benim bahçeme ekilen ilk çiçektir campanula.2007 yazında babam bu bitkiyi çiçeksiz haliyle bahçeye dikip gitmişti,ben de kör cahilim o zamanlar...bekliyorum bekliyorum çiçek açmıyor )

tam ümidi kestim kesicem çiçek sapı belirdi de köklenmekten kurtuldu.
sevgili limonun katmerli çan çiçeği başlığında çiçeğin ismini sormuştum.

bir ay çiçekli kalsa da geriye kalan 11 ay yeşil yapraklarını koruması ve bahçedeki boşlukları doldurması açısından benim için ideal bitkilerden....

fakat tohumdan yetiştirmek bana göre çok meşakkatli.hem çok zor büyüyor hem de iki yıllık bir bitki olduğu için ilk sene çiçeklenmiyor.

ikinci yıl çiçek açan bitki kuruyor ama yanlardan sürekli sürgün veriyor.yeni fideleri ayırıp farklı yerlere dikiyorum.

2008-2009 bahçe resimlerimin çoğunu hain bir virüs nedeniyle kaybettiğim için çanlarımın resimlerini siteye yükleyemedim ama şu an öbek öbek çan çiçeğim var,bahçemin en zahmetsiz çiçeği...bol tomurcuk yaptılar,havalar geç ısındığı için hala çiçeklenmediler...

bu türün beyaz rengi de var ama ben ne İzmit'te ne Tekirdağ'daki tanıdıklarımda bulamadım.

BU arada galalarınız gözümden kaçmadı,çiçekleri muhteşem görünüyor.

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön