Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı
Sayın trapezus,
Aslında bu başlıkta yazdıklarımı dikkatlice okusanız bu kadar endişelenmezsiniz.
Torf normal olarak nemli olur: sıkılmış sünger kıvamında.
Eğer strelize ederken torbanın ağzını kapattıysanız nemi uçmaz, kurumaz.
Yoksa siz açık kapta mı fırınladınız torfu?
Eğer öyle ise iyice kurumuş torfu ıslatmak çok zordur.
Onun için ekim yapmadan önce torfu alttan üstten ıslatarak nemlendirin odan sonra ekin.
Ayrıca ben tohumlar mercimekten büyükse üstten spreyle ıslatmaya gerek yok dedim.
Siz tam tersini yapmaya çalışıyorsunuz.
Yanlış mı anlıyorum?
Biraz acemilik var galiba; kahve tohumu çimlendirme ile başlamaya çalışacağınıza daha kolay tohumlarla başlayın.
Başardıkça daha zorlarına geçersiniz.
Kolay gelsin.
|
Torfu, tavuk pişirmek için kullanılan fırın poşetine koyup ağzını kapatarak sterilize ettim ve henüz kullanmadığım için ağzını açmadım, poşetin kenarlarında su damlacıklarını görebiliyorum. zannersem nemini kaybetmedim.
Aslında geçen yıl kahve tohumu çimlendirdim 20 civarında fidanım var şu anda fakat geçen yılki başarı oranım %20 civarındaydı, bu sene bu oran düşecek gibi görülüyor.
İlginiz için tekrar teşekkürler Zeki Bey, yeni ektiğim kahvelerin ve salon çamı tohumlarının akıbetinden haberdar edeceğim sizi
