View Single Post
Eski 26-05-2011, 22:02   #425
Lunlun
Ağaç Dostu

Lunlun's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Araxlea Mesajı Göster
Söyle anlatayım dediginiz sekilde yaklasık 15-20 cm boylarında celikler alıyorum sürekli.. Gecen kıştan beri Direk topraga ektigim hic bi celik tutmadı Fakat 3 hafta once is yerindeki dinlenme odasına (günes gören ve ılık bi ortam) bir plastik bardagın icinde celik koydum ( yalnız ben celikleri kestikten sora üzerindeki bütün dallarıda buduyorum acaba dogrumudur ? ) hic bir dal olmayan celikte dal acmaya basladı ama kökü hala aynı bu asamadan sonra yapabilecegim en iyi sey nedir söylermisiniz ?
Sayın Araxlea,
Forumda bir yerlerde okumuştum, belki de bu başlığın ilk sayfalarındadır: Özetle deniyor ki, çelikler hemen kök sistemi oluşturmuyor, yaklaşık bir sene kadar yerinden kaldırmadan beklemek gerekiyor. Çelik üzerinde oluşan ilk yaprakları kesmek gerekiyormuş ama sizin çelikler zaten yapraklı ise onu ne yapmak gerek bilemiyorum, bu konuda birşeyler yazılmış mı hatırlayamadım.

Kendi uygulamam şöyle; Aralık, Şubat, Mart, Mayıs aylarında farklı güllerden farklı uzunluklarda çelikler aldım, bazılarını direk bahçeye bazılarını saksıya diktim. Aralık ve Şubat aylarında alıp bahçeye diktiklerimin hepsi yeşil ve sağlıklı görünüyorlar. Diğer aylarda aldıklarımı saksılara dikmiştim ve yarısından çoğunu kaybettim, elimde kalanlar yabani gül benzeri olan çelikler. Hiç birine sulamak dışında dokunmuyorum, kök olmuş mu diye bakmıyorum, açıkçası zarar vermekten korkuyorum. Bence bu başlıktaki ilk sayfalara bir bakın ve denemelere mutlaka devam edin. Belki ilerde çelik değiş tokuşu yapabiliriz, kim bilir. Saygılar

Düzenleyen Lunlun : 26-05-2011 saat 22:03 Neden: kelime düzeltme
Lunlun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön