Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca
Sayın Çınarmunarı,
Kafamdaki projeyi uygulamaya geçirmişsiniz. Sizden öğreneceklerim olacak, yaz aylarında bende havuz yapmayı düşünüyorum, seneye yaz gibi de damlama sistemi kurmaya çalışacağım. Açıklamalarınız için çok teşekkürler..
Sizden havuz hakkında bilgilrinizi de paylaşmanızı istesem, ne kadara mal oldu, su kaçırmaması için neler kullandınız?
Benim dikkat etmem gereken konular neler olabilir, havuz, bory vb gibi? Aklınıza gelince aktarırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler. Çalışmlarınızda başarılar dilerim...
|
Sayın Serkanhoca borular ile ilgili detayları yukarıda anlattım.Havuza gelince 2 yıl önce yapıldı.Ben İstanbul'da olduğum için işin başında babam vardı.Ama hatırladıklarım şöyle:
Havuzun tabanını kepçe ile yarım metre açtırdık. Taş ile örülerek temel dolduruldu.Havuzun tabanı çok sağlam oldu. Köşelere demir ve çimento ile dört direk dikildi. Direkler arası tuğla ile örüldü. Duvarın en ustune beton kuşak atılarak direkler birbirine bağlandı. Havuzun tabanına da nalburlarda bulunan çimentoya benzeyen su geçirmeyen bir madde var onu kullandık. (adını hatırlamıyorum.) Bu işlemleri köylerdeki basit sıradan duvar ustalarıda çok rahat yapabilir.
Havuzun boyunu ne kadar yüksek tutabilirsen damlamalarda o kadar rahat basınç elde edersin.