Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
....
Kabımın altındaki unlu yerde, yukarıda tarif ettiğiniz durum var, sanırım hamurun altındaki nem ve un buna sebep oldu, tenceremin malzemesinin de ekmeğe uygun olduğunu sanmıyorum.
|
Ekmeğinizi tencerede özellikle kapaklı tencerede yapmayı düşünüyorsanız en iyi sonucu döküm tencerelerin verdiğini lütfen aklınızdan çıkarmayınız.
Porselen kaplar dökümlerden sonra gelse de ekmek yapımı için kötü tercih sayılmazlar.
Hamurunuzun ikinci kabarmasını forumda bazı arkadaşların uyguladığı gibi bu kapta yaptıysanız ve uzun tuttuysanız sıkıntı yaşamış olabilirsiniz. Kabınızı önceden iyice ısıttıktan sonra sıcak halde içine kabarmasını tamamlamış hamuru koyarsanız bahsettiğiniz durum olmayacak, altı gayet güzel pişmiş bir ekmeğiniz olacaktır, merak etmeyin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
....
Bu, fırının kül ve köz parçalarından temizlenmesinin yanı sıra, işlem suyla yapıldığından, belki de pişen ekmeğe de yararlı olabileceği aklıma geldi ve paylaşmak istedim.
|
Neden olmasın?
İyi yakalamışsınız, tebrik ederim.