View Single Post
Eski 25-05-2011, 16:48   #1576
demirdere17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2011
chandler cevizi

Tüm forumdaki arkadaşlara merhaba,

Forumda ceviz ve yetiştiriciliği ile ilgili bilgi paylaşımlarını okudum.Bu konuda yardımcı olanlara çok teşekkür ederim.

Ben Ç.kalenin Çan ilçesinde ikamet ediyorum.Köyde bulunan 6 dönümlük arazime 20.06.2010 tarihinde 8x4 aralıklarla 215 adet chandler ceviz fidanı diktim.

Arazinin toprak yapısı kırmızımsı gibi görünsede biraz killi olduğu için yağışlı havalarda veya toprağın ıslak olması durumunda çalışmak mümkün değildir.Çünkü çapa **** küreğe yapışmaktadır.Fidanları damlama su ile suladım.15-20 cm filiz sürgünleri ile diktiğim fidanların çoğu bu sene 1 m civarında.1 m yi geçenlerde var.

Bana bu konuda burada ceviz yetiştiren büyükler tepkide bulundular.Bu sıklıkta fidan dikilmez diye.
Ben de bunları değişik şekilde budama yapıcam dedim.
Çitvari dikimde lider doruk dallı budamayı yapmak istiyorum.
Fidanlar bu mayıs ayı başında uyandı.Böyle olması beni sevindirdi.
En Büyük eksiğim toprak analizi yaptıramadım.Ama bu yaz kesin analiz yaptırmak istiyorum.Çünkü çok önemli.Bu günlerde fidanların etrafında çıkan yabancı otlarla mücedele edip 1 m etrafına çapa yapmaya çalışıyorum.Çapalama esnasında 20.20.0 gübreleme yaptım.Yanlız toprağa iyi karıştıramadım.Bu yıl havalar çok yağışlı gitti.

Fidanlarda Büyümeyi fotoğrafla sizlerle paylaşmak isterim.

demirdere17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön