Bu sene balkonda pembe domates yapmak istedim. Fakat geçen sene saksıda hydroton içinde yaptığım çalışma en güzel yerinde fidelerin hastalanması ile sonuçlanınca bu sene biraz tedirgin olarak başladım ve başından beri gelişimi sizlerle paylaşmadım ama bütün adımları resimledim. 20 Ekim 2010 da sisteme koyduğum pembeler, şu an herkes daha fideyi yeni sisteme veya saksıya koyarken ben hasada başladım. Bu yüzden bana bu güzelliği yaşatan Pembe Domatesler ve mini Hyponica sisteminin başarısına ayıp olmasın diye sizlerle bugün paylaşmaya karar verdim.
Fidelerin tohumdan başlayarak 15.02.2001 tarihine kadar olan gelişimini daha önce bir video ile paylaşmıştım ama asıl paylaşılması gereken yer bu sayfaydı.
http://www.youtube.com/watch?v=nQ0b_oLdSrc
Çünki bu video Hyponica adını verdiğim bu sistemin başarısı idi. Çok basit fakat başarısını kanıtlamış bir sistem. 15 Şubattan sonraki gelişimlerini ise resimlerle anlatmaya çalışacağım.
Tohumları 2010 Ağustos' unda Altınoluk' ta pazarda kendi ürettiği ürünü satan bir köylü teyzeden aldım. Daha doğrusu kahvaltılık pembe domates aldım ve içindeki tohumları büyük bir hazine gibi çıkarıp sakladım.