View Single Post
Eski 25-05-2011, 12:29   #33
çaça
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2008
Bahçem

Arkadaşlar resim yüklemeye çalıştım ama olmadı. Sorunun nerde olduğunu anlayamadım.Erikler şimdi ceviz büyüklüğüne geldi.Haziran ayının 5-10 arasında erkenci çeşitlerden olgunlaşmaya başlayacak sanırım. Aslında benim bahçenin resimleri diğer forumlarda var. ( Erik, Japon Eriği ) Sizinle paylaşmak istediğim şey; japon Eriklerinden Black Beauty çeşidinin meyve tutuş şeklinin diğerlerinden değişik olması. dolayısıyla budama çok önemli oluyor. İlk yıllarda standart olarak budamada sürgün uçlarını aldık. Buçeşitte neredeyse hiç alamadık. Ancak arada kalan bazı sürgün uçlarında meyve vermişti. Çeşidi yakından tanımadığım için sürgün uçlarında meyve verdiği diğer kısımlarda meyve tutmadığı kanaati oluştu.Ertesi yıl yanıldığımı anladım. Çünkü kalın gövde kısımlarındaki çiçek gözleri, sürgün uçlarından 7-15 gün önce açıyor ve meyveside bir hafta önce olgunlaşıyordu. ve erken çıkanlar daha yüksek fiyatla satılıyrdu. Aynı zamanda sürgünuçları alındığı zaman ağaç çağla zamanı esen rüzgarlardan fazla etkilenmiyordu. Bizim burada 20nisan-20 Mayıs arasında heryıl kuvvetli bir rüzgar eser. tabii bunları yaşayarak öğreniyoruz.

Düzenleyen çaça : 25-05-2011 saat 12:30 Neden: yazım yanlışı
çaça Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön