View Single Post
Eski 25-05-2011, 08:19   #31
çaça
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın çaça, sadece takip etmeyin yazında, bilgi paylaşıldıkça da öğreniliyor, sizin bildiğinizden başkası, başkasınınkinden de siz.

Anladığım kadayla beş yıllık bir bahçe ve daha yeni verim alacağınız yıllar başlamış bundan sonra kar edeceğiniz yıllar diyebiliriz.

Bahçeniz 4,5 dönümmü? dörtbuçuk dönümse masraflarınız çok yüksek geldi bana.

Türk tarımındaki belirsizlikler zaten bir muhamma bunu kestirmek çok güç, bundan sonra kar edeceğiniz yıllar olması sevindirici zor ve kazançsız olan yılları atlatmışsınız kolaylıklar bol kazançlar dilerim.
Sn. Lilium,
haklısınız masraflarım biraz çok gibi. bunun içinde bahçeye aldığım bazı makineler var. Mesela geçen yıl bir ot biçme makinesi aldım. Ot ilacını daha az atmak veya hiç atmak zorunda kalmamak için. Şu anda bir demirciye ilaç hotumunu sarma aleti siparişi verdim. sağlam ve tekerlekli olacak. 75 m. hortumu sarabilecek. Çünkü ilaçlama yaparken 100 litrelik holderi bahçenin ortasına getirip,ilaç tabancası ile tüm bahçe ilaçlanıyor. Ama hortumu açmak ve toplamak biraz zahmetli oluyordu. yBudama için yüksek dal kesme makinası almayı düşünüyorum. fiyatları 110 TL civarında. bunlardan kullanan var mı? Randımanlı mı? tecrübesi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

çaça Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön