Sayin Epsody,
isterseniz bu gorusmeyi baska bir ortamda tamamlayalim. Yine ayri seylerden konusuyoruz.
Benim yerel topragim cok kotu oldugu icin sebzeler icin sebze adaciklari kullaniyorum. Tum horticulture uzmanlari ayni fikirde oldugu icin topragin duzeltilmesi icin caba gosterilmesi tavsiye edilmiyor cunku bosuna ugras. REsimlerin ve diger yazilarimin gerekli bilgiyi vermesi lazim. Sebze adalari ana topraktan tamamiyle ayri sekilde duzenlenmis durumda. Topragi %2 nitrojen zenginlestirilmis, %70 orman topragi, geri kalani humuslu karisim ve kompostlanmis materyaldir. Bu karisim %20 yanik gubre kullanilarak sebze adaciklari olusturulmustur, PH dengesinden toprak elementlerine kadar hersey dikkatle planlanarak yapilmistir. Icine yaklasik 1000 tane kalifoniya solucani atildi. Bu toprak daha yeni duzenlendi, Olcumleri yapildi, toprak icinde herhangi bir mantar, larva olusumu olmasi mumkun degil.
Cimlerin oldugu alan kendi oz topragi uzerinde benim ilgi alanimda degil. Haftalik gelen bir ekip cimleri bicer ve bakimlarini yapar. Bu ekibin sebze adaciklarinin etrafindaki otlari elle sokmek disinda sebzelerle ilgili bir islevi yok. Cimlere benim iznim disinda attiklari ilacin etkileri hava yoluyla geldigi icin yaprak koklerinde degil, yaprak ustlerinden deformasyon var.
Ebru
|