Merhabalar arkadaşlar. Sayın Meyveli Tepe'nin gönderdiği siyah domateslerimin yarısını ektim. Maşallah hepsi çimlendi. Çimlenme için alman torfu, biraz bahçe toprağı, biraz kum kullandım.
2-4 yapraklı olduklarında küçük viyollerden alarak biraz daha büyük viyollere aktardım. Sulama suyuna da hazırlamış olduğum enzimlerden ve EMa verdim. ****** biraz da yanmış keçi ve hayvan gübresinden hazırlanmış şerbetten kattım. (Bunlar suda çözelti halinde ******, fazlası fidana zarar verebilirdi) Fideler birden bire boy attılar.
Bu arada eğitim amaçlı 1 haftalık bir erzurum gezim oldu. Geldiğimde bitkilerin boyu yaklaşık 20 cm olmuştu. Ancak kök daha tam gelişememiş. 1 hafta daha beklettim ve suyunu eksik etmedim. 2 gün önce yağmurun güzelce ıslamış olduğu bahçeme fidelerimi diktim.
Şimdi hereklerini hazırlamaya başlıyorum. Bu hafta sonuda damlama sistemini kuracağım.
Söylemeden geçemiycem. Bahçeme hiç bir şekilde ne hayvan gübresi, ne de başka bir şey kullanmadım. Bahçem daha yeni. Resimlerini mutlaka eklerim. 12 yıldır işlenmemiş, içinde bol yonca, karınca vs. bir çok böceğin bulunduğu bir yerdi. İçerisinde ayrık otu ve diken pek görmedim. Mahalleli hayvanları her gün burada otlatırmış. burayı bir güzel sürdürüp otunu toprağa karıştırttım. Yeşil gübre olsun diye.
Domateslerim büyüdüğünde sadece yanmış koyun ve keçi gübresinden şerbet yaparak vermeyi düşünüyorum
Black Cherry, Black Russian, Black Plum, Black Giant, Santini, OX Hearth, Turuncu gibi ..
En çok bizim köy domatesimizden ekdim. Toplamda 160 kök.
|