View Single Post
Eski 25-05-2011, 00:34   #53
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Larvaların topraklarda sürekliliğinin sebebleri.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli Mesajı Göster
Topragim gurur duyacagim kadar guzel duzenlenmis durumda.
Sevgili lalebruli; Mesajıma verdiğiniz cevapta, toprağınızı gurur duyacağınız kadar düzenlediğinizden söz ederken, daha önceki mesajınızda bahsettiğiniz tersliklerin toprağın yapısını bozarak sizin düzenlemelerinize sünger çeken bir gelişmeler olmuşki bu canlının topraklarınızda yaşama şansını destekliyen oluşumlar meydana gelmiş.

Alıntı:
Burada cok rastlanan bir sorun, cogu kisi basedemeyip kabak ekmeyi birakmis...
Mesajınızda belirttiğinize göre bu zararlı canlı üreticileri yıldıracak düzeye gelmesi benim düşüncelerimi destekler görünüyor. Siz bu zararlı ile kimyasal mücedelede kendisini hastaladırarak öldürsenizde bu canlının larvalarının yaşamını destekliyen oluşumlar sizin bölge topraklarında mevcut oldukça sizler bu zararlıdan kurtulmanız mümkün görülmüyor.

Alıntı:
Tekrar merhaba,
su aralar ust uste gelen terslikler sebebiyle hic yazasim yoktu... Bu hafta nispeten daha iyi gecti.
Once haftalardir suren kuraklikla ugrastik. Deli gibi sulama sistemi calismasina ve ben elle kalan yerleri sulamama ragmen cimlerde yer yer sariliklar olusmaya basladi.

Bölgenizin iklim düzensizlikleri toprak içi canlıların yaşam dengesini bozarak sizin toprak düzenlemelerinizide sekteye uğratmaktadır, burada toprak düzenlemeleri yanında organik yapısınıda güçledirmeniz gerekmektedir.

Mesajınızda bu zararlının dışarıdan geldiğinden bahsediyorsunuz, bu doğru olabilir, ama bu zararlının larvaları sizin topraklarınızdada yaşam bulacak destekler sağlanıyorki burada konukçuluk la gelişimini sürdürüyor ve bölge topraklarında da bu zararlının avcıları bulunmadığının işaretlerini alıyorum.

Hatta bu bölgede bu zararlıyı yok edecek kimyasalların azami şekilde kullanımı ilede bu zararlı ile geçinen düşmanlarıda beslenemediklerinden bu toprakları terk etmişlerki bir dahaki dönemde larvalar düşmanlarından ari olarak topraklarda hakimiyetlerini kurmuş oluyorlar.

Alıntı:
Iyi niyetli onerileriniz icin tesekkur ederim. Sapla samani biraz karistirmisiz galiba cunku ben havadan gelen, guve yoluyla bitkinin uzerine birakilan yumurta ve larvadan bahsediyorum, siz topraktan ureyen mantar hastaliklari ve larvalardan bahsetmissiniz. Insallah basima o da gelmez, gelirse hem topragimi hem de bilgilerimi tekrar gozden geciririm.

Ebru
Topraklarda mantari hastalıklardan bahsederken mantar populasyonlarının üremeleri ile bu mantarlarla beslenen zararlıların gelişmesine işaret etmiştim.

Sevgili lalebruli; Size naklettiğim bilgiler benim topraklar adına sağduyumun ön görüleri idi belki açıklama yaparken hatalarımla size nakledemedim, samimi ilginize teşekkür ederim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön