View Single Post
Eski 24-05-2011, 22:20   #8654
sema62
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 138
mantar enf.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Sevgili Sema62; ben de biraz önce ziraatçiden sarı toz kükürt aldım. Maki'nin tavsiyesi üzerine çiçek aralarına ayrı bir kaba koyup sulandıracaktım. Ama aldığım türün sulandırılmadan kullanıldığını toz olarak serpilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle asmalar için kullanılırmış.
Benim menekşelerin göbeğinde mantar enf. gibi bir durum var. En küçük yapraklarını koparıyorum, oksijenli su sıktım bazılarının yeni çıkan yaprakları yine aynı. Acaba o kükürtten toz halinde serpsem mi? Bir de serpince güneş görmesin demişsiniz ya kaç gün güneş görmemeli, ayrıca kükürtten arındırmak için bir süre sonra başka bir işlem yapılmalı mı? Teşekkür ediyorum...(Bu arada oksijenli su 1 litre suya 1 tatlı kaşığı kullanmıştım, su kaynamış soğumuş idi)
Sevgili fahriye,bence çok ince , şüpheli yerlere toz kükürt ekeleyebiirsin. Menekşenin kuru olması gerekir.Gölge biryerde 2-3 gün kalabilir.İnşallah kökten gelen bir hastalık değildir.Daha sonra yapraklara zarar vermeden çeşme altında yıkayın. Göbeğin suyunu kağıt peçeteyle alın. Hava cereyanı olmayan biryerde iyice kurutun.
Ayrıca oksijen miktarı az.En başta bana oksijen tedavisi uygula denmişti. Bende hiç sulandırmadan sıkmıştım.Parmağımı yakınca hemen yıkamıştım. Ama hiç birşey olmadı. 1 litre suya 2-3 yem.kaş. oksijen koyabilirsin.
(Benim bu tedavim yapraklardaki külleme içindi)

sema62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön