View Single Post
Eski 24-05-2011, 16:12   #499
adavci
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi danışman_32 Mesajı Göster
sn aslı elimde leonardit var ama hiç kullanmadım onda humik asit var onu bi deneyeyim o zaman,domatesleri organik bir toprağa dikmiştim saksı değiştirecem yakında ona leonardit eklesem olur mu..

evet sahip olduğunuz orjinal leonardit ise özellikleri bakımından içindekiler şöyledir

LEONARDİT
Miktar

Organik madde (550°C yakma)
55%

pH (26°C)
6.94

Toplam humik ve fulvik asit
%49.5

Nem (105°C)
%18.7

Gözeneklilik
%33

bu şekilde ise kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim ayrıca dediğim gibi mantari hastalığa karşı önlem olarak Captan 50 wp ilacını alıp yapraklara uygulamak vede dediğiniz gibi yetiştirme ortamını değiştirmekte bitkiniz için önemli ölçüde fayda sağlayacaktır

not: sizin domatesleri organik bir toprağa dikmiştim ibareniz genelde tam anlamıyla organik bir topraktan söz etmek türkiye koşullarında söz konusu değildir organik seviyeye ancak kullanılan ürünlerce zenginleştirilerek organik düzeye toprak getirilmektedir bu tarz organik yetiştirme ortamlarında yetişme ortamının içindekiler belli olmadığı için özellikle mantari hastalıklarca uygun ortamlardır.

size diğer bir tavsiyem tohum dönemimden fide dönemine kadar yetiştirme ortamı olarak kullanılan torf ortamıdır genellikle bu ortamlarda yapılan hobi tarzı yetiştiricilikler daha temiz ve kaliteli yetiştirme olanağı sağlayan yetiştirme ortamlarıdır
Sayın danışman 32,
İyi günler.Öğrenmek istediğim,Leonardit'i Meyve ağaçları,sebzeler ve çiçeklerde hangi miktarda kullanmam gerekir.Kullanma zamanları konusundada bilgilendirirseniz sevinirim.

adavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön