Konu
:
Erik ağacı hastalıkları
View Single Post
24-05-2011, 15:55
#
84
irfanozturk
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2011
İyi günler arkadaşlar. Sitenizi yaklaşık yarım saattir inceliyorum ve çok hoşuma gitti çok yararlı bilgiler var öncelikle bunun için tüm yönetim kadrosuna ve üyelere teşekkür ederim. Benim derdime gelecek olursak
Evimizin bahçesinde yaklaşık 25-30 yaşlarında bir erik ağacım var ve erikleride çok lezzetli
Biz İzmir'deki bu eve taşınalı 9 sene oldu öğrendiğim kadarıyla bu ağaç kendiliğinden çıkmış. Eve taşındığımızdan beri hiç bir sorun yoktu fakat son 2 senedir ağaçta sürekli yeşil yeşil ağacın yeni filizlerini saran bir böcek dadandı. Her sene çok fazla erik vermesine rağmen bu sene hat safhaya ulaşan bu böcek istilasından dolayımıdır nedendir bilmiyorum çok az erik verdi ağaç. Herşeyi geçtim ağaca zarar vereceğinden korkuyorum. Annem ve babamda artık sıkıldı bu böcekler yüzünden ağacı keselim diye tutturdular. Fotoğrafları aşağıya ekledim.
Bu böcekleri yok etmek için ne tür bi ilaç kullanmam gerekir? Ya da herhangi bir kimyasalla ağaca zarar vermeden bu böceklerin düşmanı olan ve herhangi bir zararı olmayan bildiğiniz bi canlı var mı?? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
irfanozturk
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
irfanozturk Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul