Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 5yengec
Merhaba , inanaın bu siteyi keşfettiğimden beri dünyam değişti küçüçük balkonumda neler yetişrmek istiyorum neler. peki havucu nasıl çimlendiricez **** nasıl ekicez.kusura bakmayın o kadar yeniyimki,yanlış cünleler kurmuş olabilirim. bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
|
Sayın 5yengec, ben karışım olarak, 2 ölçü torf, 2 ölçü yanmış koyun gübresi, 2 ölçüde bahçe toprağı kullandım. Bu karışımı, resimde gördüğünüz saksılara, üst kısmında 7-8 cm boş kalacak şekilde doldurdum.Daha sonra toprağı bir sprey yardımıyla hafifçe ıslattım ve tohumları eşit şekilde toprağa serptim.Tohumların üstünede, 1cm kalınlığında torf koydum ve yine sprey yardımıyla torfu ıslattım.
Ekim işinden sonra devamlı torfu nemli tuttum.Dikkat edeceğiniz husus, torf çamur gibi olmasın sadece nemini koruyun.Tohumlar çimlenip 1-2 cm boya ulaştığında seyreltme yaptım.Benim ektiklerim minyatür havuç olduğundan dolayı aralarında, 3 cm mesafe kalacak şekilde seyreltme yaptım.Seyreltmek amaçlı söktüklerimin bir kısmını, saksıda boş kalan yerlere yani çimlenmenin olmadığı yerlere bir çubuk yardımıyla tekrar ektim.Seyreltme yapıldıktan sonra geç çimlenen tohumları ve yabancı otlar temizledim.
Sulamayıda toprağı sürekli nemli tutacak şekilde yaptım.
Umarım yardımcı olmuşumdur.