Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bu zararlılın ergini yazdığınız gibi güve, kelebek türü bir şey ise, bacillus thuringiensis içerikli biyolojik bir ilaçla baş edebilirsiniz. Yumurtadan çıkar çıkmaz faaliyete geçemeden hastalanıp ölürler. Bu ilacı haftada bir, bir akşam, yaprak yüzeylerinin altına doğru atarsanız bitkilerde sürekli yaşayan bakteri olmasını sağlarsınız, böylece kelebek erginli zararlıların tümüne karşı önlem olur.
Aman, herbicite atmamaları için özel olarak uyarın. Çok hoşlarına gitmeyecektir.
|
Cok sagolun Meyvelitepe. Evet o bakteriyi buldum, simdi onu kullaniyorum. Kabaklar daha yeni gercek yapraklarini vermeye basladilar az buyusunler haftalik olarak uygulayacagim. Eger bitki icine yerlesmisse oraya da enjektor yoluyla enjekte edilyormus fakat cok erken farkedilmesi gerekiyor bunun icin. Simdilik fasulyelerde kullaniyorum. Sizin de fikrinizi almak iyi oldu.
Herbicite icin daha once patronlarini uyarmistim. Yeni ekibe soylememis anlasilan, simdi baslarinda yasli emekliler gibi bekliyorum ne yapacaklar diye. Zaten cevreden yeterince ucup geliyor, bir de benim kendi bahcemde olunca iyice zarar veriyor...