View Single Post
Eski 23-05-2011, 00:11   #44
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli Mesajı Göster
... Suluyorum olmuyor, dibini kaziyorum derken bir arastirma yaptim "squash vine borer" diye illet bir guve kurdu girmis. Bizim Turkiye'de yok o yuzden Turkce karsiligi da yok. Esek arisina benzeyen bir guve once yumurta birakiyor sonra o yumurtadan cikan kurt govdeye girip buyuyor ve bitkiyi icerden cokertiyor. Kurt iceriye girip bitkiyi yasayamaz hale getirince ancak ne oldugu ortaya cikiyor. Burada cok rastlanan bir sorun, cogu kisi basedemeyip kabak ekmeyi birakmis...
Hepsini uzerinde kabaklariyla soktum, icim acidi... Butun hepsinde kurt var. Simdi yeniden ektim, yapraklardaki yumurtalari larvaya donusmeden tek tek toplamak gerekiyor. Dualar ettim umarim bu guve yanlislikla Turkiye'ye gelmez diye. Turkiye'yi bir kere daha ozledim...
Bu zararlılın ergini yazdığınız gibi güve, kelebek türü bir şey ise, bacillus thuringiensis içerikli biyolojik bir ilaçla baş edebilirsiniz. Yumurtadan çıkar çıkmaz faaliyete geçemeden hastalanıp ölürler. Bu ilacı haftada bir, bir akşam, yaprak yüzeylerinin altına doğru atarsanız bitkilerde sürekli yaşayan bakteri olmasını sağlarsınız, böylece kelebek erginli zararlıların tümüne karşı önlem olur.

Aman, herbicite atmamaları için özel olarak uyarın. Çok hoşlarına gitmeyecektir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön