View Single Post
Eski 22-05-2011, 15:56   #5
mrmusti
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2009
Sayın iris41, (seracılar bunu bilerekmi yapıyor acaba al öldür yenisini al) olarak geçen cümlenizi başka kaktüsçüler için bilemem, ama Taner Angay'dan alınan kaktüsler hiçbir zaman sadece torf olarak saksılanmaz. Çok iyi bir dostum olduğu için söyliyeyim, zaman zaman siparişlerde sıkıştıklarında seraya yardıma giderim ve saksılama işini yaparız, saksılarda kullanılan toprak her zaman kaktüs ve suculendlerin yetişmelerinde özellikle kullanılması gereken karışımlı topraktır. Ve sulama işide ayda bir ilaçlama, Mayıs ayından baharın bitimine kadarda iki sulamada bir vitamin desteklidir. Oradan alan arkadaşlarda çok iyi bilirler ve herhangi bir şikayetle karşılaşılmamıştır. Torfu kullanan seralar sanırım Yalovadan ve Çinden gelen bitkilerde var, özellikle aşılı kaktüslerin yüzde doksanı, yılbaşı çiçeği dediklerimiz, paskalya çiçeği dediklerimiz, sadece torf ile hazırlanarak satılmaktadır. Zaten bitki alırken dikkat edilmesi gereken sadece bitkinin kendisine bakarak almak değildir, toprağından tutun bitkinin yapraklarına, dallarına kadar, filizlerine kadar, saksısına kadar her şeyine bakarak dikkatlice incemek ve almaktır. Sadece bitkinin güzelliğine bakarak alanlar, sizin karşılaştığınız gibi sorunlarla karşılaşmakta ve sonuçta sadece ticari olarak hazırlanan bitkilerin evlerimize kadar girmesinede engel olmaktadır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
En sinir oldugum şey kaktüs ve sukulentleri torfa dikmeleri . cok begenerek alıyoruz zamanla torf kurudugunda o canlı halleri bozulmaya başlıyor sonuc hüsran seracılar bunu bilerekmi yapıyor acaba al öldür yenisini al ilk zamanlar cok kaktüs kaybettim bu yüzden .Graptopetalum sadece bir yapraktan yetiştirdim anacı ödü düşen bir yaprak filizlendi cok ufak ama gösterişli sizinkinin maşalahı var serilaaa güle güle keyfini sürün

mrmusti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön