Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE
Sn Maude ben hep dediğiniz şekilde çoğalttım kalanchoelarımı gayet güzel tutuyor. Sanıyorum sukkulent sınıfından bir bitki onun için çok sulamıyorum ben. Yaprakların diriliğinden anlaşılıyor su isteyip istemediği.( ben öyle yapıyorum)Bendekiler güneş alan balkonda bence sizdekile de güneş görse iyi olur. Zira güneş görmeyince cılız bir bitki oluyor.
|
Merhaba sayin coyote benimde katmerli acan iki tane kalnchoem var pembe ve Somon rengi dediginiz gibi bende Sabah gunesi goren bir cam kenarina koydum fakat topragi nemli oldugu halde yapraklari soldu yumusadi ve yukarida dogru kivrilmaya basladi bende kuruyacak diye korktum ve yerini degistirdim simdi ise tulden suzulerek Gelen gunes isiklarindan faydalaniyor ayricada biryerde okumustum fakat Internet sayfasini suanda hatirliyamiyorum kaynak belirtemeyecegim , kalanchoe'lerin Kaktus sinifindan bir bitki oldugunu ve diger kaktusler gibi Aspirin ' i sevdiklerini okumustum yarin Aspirin'li su yapip onunla suladim ve tekrar yapraklari dämlich ve etli Formunu kazandi