Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant
Sayın Zenfree. İki gündür sayfalarınızı hiçbirşey yazmadan keyifle izliyorum. Ne kadar güzel gelişmiş ve sağlıklılar. Emek verdiğiniz belli oluyor. Hele salkım-saçak Burrito'nuzu görünce imrendim doğrusu. (Bu hafta sonu askılı bir saksıya almayı düşünürken görmek daha da hoş oldu.
251. mesajınızdaki fotoğraf, eğer çekimler beni yanıltmıyorsa, düz kesitli pencereleri ve kabarcıklı dokusu ile Frithia Pulchra'ya da benziyor. Gelmekte olan mor çiçek de bu şüphemi biraz daha çoğalttı. (Fenestraria Rhopalophylla Aurantiaca olması muhtemel mi?) Her ne ise, lütfen iyi bakın çünkü çok sık rastlayamazsınız.
Kare siyah saksılar ise hem avantaj, hem de dezavantajlara sahipler. Isınmalarının daha yüksek olduğu doğru. Ancak, özellikle küçük ebatlı kaktüsler için dizilişte büyük kolaylık sağlıyor ve düzgün bir yerleşim sağlıyorlar. Birbirini gölgeledikleri için ısınma sorun olmayabilir ama hava sirkülasyonu konusunda dezavantajlı.
|
Öncelikle saklılarla ilgili verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim.
Sedum burrito sabahtan öğlene kadar güneş alan bir yerde. Daha doğrusu almaya çalışıyor demeliyim, zira güneş hep bulutların arkasında. Güneşle birlikte rengi daha bir pembe oluyor. Sanırım sıcaklar artınca -iç mekanda bakılmaya uygun olduğu da düşünülürse- daha kuytu bir yere almak gerekecek. Yanlış hatırlamıyorsam bir buçuk ay önce tomurcuklandı. Hala tam açamadı. Kaktüslerim bile o kadar nazlanmadılar.
Fenestraria'nın saksısının üzerinde adı yazılı. Ancak etiket biraz kaydığı için sadece " Fenestra" bölümü okunabiliyor. Çiçek rengi belli olmaya başlayınca ben de Frithia Pulchra olabilir mi diye düşündüm. Almanya'dan almıştım. Yanlış etiketlemiş olabilirler mi bilmiyorum.
Tekrar yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.