View Single Post
Eski 20-05-2011, 16:02   #492
danışman_32
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
sn aslı güzel bir ayrıntıya değinmişsiniz fide elime geçeli 4-5 gün anca olmuştur,yeni ektiğim için de olabilir mi ? evet bu durum söz konusudur öncelikle size tek bir sorum var fidelerinizi normal toprağamı dikiyorsunuz şayet normal toprağa dikiyorsanız toprak kaynaklı bir Fungal (Mantari) Hastalık Etmeni toprakta mevcut olabilir bu durumdada bitkiniz bu toprakla temas ettiğinde belirttiğiniz gibi evdeki tomurcuklu domateslerimin genel sorunu bu açmıyolar açsalar da ya soluyolar ya tekrardan kapanıyolar ya da dökülüyolar gibi sorunlara neden olur size ilk tavsiyem yetiştirme ortamını değiştirmeniz yani toprakta yetiştiriyorsanız torfa bitkiyi almanız torfta yetiştirilicilik yapıyorsanız toprakta yetiştiricilik yapmanız güvenli temiz ari yetiştiricilik açısından ben size torfta yetiştiriciliği tavsiye ediyorum koruyucu olarakta yine captan 50 wp ilacını alıp yapraktan uygulamak sn aslı size değerli bir bilgi olan domateste sulama konusunuda ricanız üzere size programını veriyorum 3-4 gün aralıkla sulama bitkileriniz için uygun olmaz domates bitkisi meyve bağlayıncaya kadar su ihtiyacı olan bir bir bitkidir ayrıca domates fidelerinizin kök atması içinde su vermeniz iyi olur çünkü bu durumdada size size tavsiyem 2-3 gün aralıkla 1 litre şeklinde sulamadır fakat benim size tavsiyem toprağınıza boş su vermemeniz boş su vermemek için masraflı olmaz derseniz herhangibi bir ilaç bayisinde köklendirici humik fulvik asit toprak düzenleyiciler satılıyor çok uygun fiyatta olanlarıda var biliyorum alıp bu verdiğiniz suyun içine karıştırabilirsiniz böylece hem organik maddece yetiştirme ortamınız zengin / kaliteli olur hemde bitkiniz daha iyi kök atarak daha sağlıklı hastalıklara karşı dirençli olur. bitkilerinizin güneşlenme konusunda domates güneşi sever bitkinizi güneş gören fakat nemli olmayan kapalı bir ortama alın daha sonra havanın güneşli olduğu günlerde vede hafif rüzgarın olduğu günlerde biraz dışarı bırakın ki havalansın rüzgarı görsün size yukarıda belirttiğim önerilerin maliyeti 20 tl yi bulmaz 15 tl civarında bir maliyetle 15-20 fideyi besleyecek ve koruyacak bir çözümdür

not: sn aslı size kalsiyum eksikliğindende kopmalar olabilir demiştim ama sizin fide elime geçeli 4-5 gün anca olmuştur cümlenize karşın kalsiyum eksikliği bitkide 4-5 sürelerle görülen bir durum değildir daha sonra görülen bir durumdur çiçek burnu çürüklüğü (kalsiyum eksikliği) şeklinde eksikliği görülür (meyvelerde)meyve bağlama döneminde ise sap kopma çiçek kırılması salkım kopması şeklinde görülür sizin fidelerdeki sorununuz Fungal (Mantari) Hastalık Etmenidir

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön