talan edemezsiniz çünkü zaten talandan beter durumda
arka komşumun evi senelerdir boş,şimdi inşaata başladılar.yıllardır evlerinin yapılmasını bekliyoruz ki bahçelerin etrafına çit yapalım...çit olmadığı için bahçem yol geçen hanı gibi...
gelen geçen çiçeklerimi yoluyor,çelik alıyor,söküp gidiyorlar...geçen hafta, kocaman çiçekleri olan iki tane sarı lalemin birisini soğanıyla söküp almışlar,görünce delirdim...
2009 yazında bir akşam üstü işten gelirken kaldırım kenarında iki kadın-üç çocuk böğürtlenlerimi yiyiyordu. kayınpederimin minik minicikken getirip diktiği,meyve yapsın diye dört gözle beklediğimiz böğürtlenler...o sene ilk meyvelerini yaptılar.
"pardon ne yapıyorsunuz?" dedim.
"çocuğun canı istedi de..." dedi...
"çocuktur tabi canı ister ama siz de rica edin o zaman" deyince de,
"ya nolcak,iki tane böğürtlen,bi tarafınız eksilmez ya,zaten yol kenarında duruyorlar" dedi...ben de bu lafa kızdım.

"ben onları ilaçlıyorum,zehirliler,bir daha da yemeyin" dedim..
gel de sinirlenme...yol kenarında durmuyorlar,bahçede ekililer...ki ben küçük bir çocuktan iki böğürtleni esirgeyecek insan değilim...sadece emeğime saygı istiyorum o kadar...
benim çocuğum kimsenin bahçesinden meyve almıyor gizli gizli ya da izinsiz...ya da ben,çiti yok diye kimsenin bahçesinin kenarından köşesinden çiçek yolmuyorum...
yan komşum (canım Elmas teyzem),bir nane yaprağı almak için bile zilimi çalar,izin ister...insanları anlamıyorum.neyse aklıma geldi,depreştim yine ))
kısacası hala toparlayamadım bahçeyi..havalar biraz düzeldi ama bahçeye vakit ayıramadım ki,her gün birşey çıkıyor...
dün nöbetçiydim,bugün izinliyim. biraz önce bahçeye çıktım,bir iki resim çektim,yağmur çiselemeye başladı,içeri girdim...
yabani otlar çiçeklerden çok çok azimli...ben yoluyorum onlar fışkırıyor.
minik fideler şaşırtılmayı bekliyorlar. vakit bulur da onları saksılara gerirsem gerçekten şaşıp kalacaklar.
az önce çektiğim resimler,gelin tacı ilk çiçeklerini verdi...
mor salkımlı resmi de galeriye ekledim