View Single Post
Eski 19-05-2011, 22:49   #97
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Sayın lilium cevizler özellikle pedro çok verimli görünüyor. iklim olarak gönen akhisar birbirine yakın bana chandler önermişlerdi bende ondan 110 kök dikmiştim bu sene ikinci seneleri tüplü almıştım. bakıyorum hiç gelişme yok gibi sanki 110 kök bonzaim olacak tarlada. birde senin memleketinde arkadaşım var burhan acar pirinç yaptığını duydum.bir ihtimal belki tanırsın.Gönen pirinci benim favorim .topraklar nemli olduğundan pirinçten dolayı solucan çoktur oralarda korkarak andım adını bu canlıya saygı duymaya başladım.
Tüplü fidanların ilk yıl gelişmeleri genelde yavaştır, bu yıl gelişimleri daha güzel olur, bakım ve sulamalarını aksatmayınız.
Ekerken kök gübresi verdinizmi?

Pirinç ususunda haklısınız gönen pirinci randıman olarakta iyi ürün veriyor, yalnız toprakları çok yıpratıyor böylesi güzel toprakların pirinç ekimiyle yıpratılmasına gönlüm hiç razı değil fakat çifçide haklı ekilecek neyimiz kaldı ki, domates ırak pazarı kapandıktan sonra ekimide bitti, pancar da kotalar düştü çok az ekebiliyorsun, diğer ürünlerde bu ve buna benzer nedenlerden dolayı ekilemiyor, pirinçe de yarın amerika kota koyarsa hiç şaşırmam.

"solucan çoktur oralarda korkarak andım adını"

Bu cümlenizi anlayamadım, neden korkuyorsunuz ki, toprağımız için daha yararlı bir canlı varmı? Ben çocukluğumdan beri çok severim babam Öküzlerle kara sabanla çift sürerdi ben sabanın arkasından çıkan solucanları toplar onlara deve güreşi yaptırıyordum çocukluk işte...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön