Aslında ibreli olarak başlangıç ağacımı ardıç olarak düşünüyordum fakat maalesef Göktürk fidanlığında artık ardıç satışı yokmuş. Çok talep olmadığını söylediler ama diğer şubeleri konumunda olan Bahçeköy fidanlığında güzel bodur çam cinsleri varmış.. Gitmek kısmet olmadı bana, belki başka bir zamana...
Ben de bu durumda İl Özel İdaresine bağlı Beykoz fidanlığına gittim.. Burası Beykoz Korusu'nun hemen yanında (üst veya arka çıkış kapısının karşısı) kalıyor. Göktürk fidanlığı kadar büyük değil, kendi başınıza gezip fidan seçebiliyorsunuz. Genelde büyük fidanlar var ve sitelerindeki her fidanın her boyu yok ama yine de tatminkar olabilir, ilgilenenler bir göz atabilir.. Otobüsle: Beykoz'a giden otobüslerin çoğu sahilde, koruluğun önünden geçiyor, korunun içerisinden yürüyerek güzel bir şekilde ulaşabilirsiniz..
not: fiyatlar uygun ama Göktürk kadar ucuz değil...
Buradan aldığım ardıçlar ise şunlar:
Mavi ardıç, yaşını bilemiyorum (bu konuda tahmin ile yardımcı olabilen olursa sevinirim) fiyatları ise 10 tl
Photo 012.jpg
Photo 013.jpg
Photo 014.jpg
Beykoz Fidanlığı
web adresi:
http://fidanlik.ioi.gov.tr/iletisim.php fiyatları güncel.. (genelde saksılı fiyatları dikkate almanızı öneririm..) haftasonu kapalılarmış ekim dikim mevsimi geçti diye ama müdür bey 1-2 haftasonu açıp deneyelim bu zamanda da dedi..
Bahçeköy ve Göktürk fidanlıklarının telefonlarına ise şu adresten ulaşabilirsiniz:
http://www.istanbulcevor.gov.tr/sube...p?id=64&sube=4
Cumartesileri 5 e kadar açıklar, Pazar bazen nöbetçi oluyormuş, telefonla bilgi alabilirsiniz..
*Yakında kendi web sitelerini de açacaklarmış.
Bu açmış olduğum konu tamamen içerisinde bulunduğum durumda bulunan veya ileride bulunabilecek olan arkadaşları bilgilendirme amaçlıdır. Bu tarif ettiğim yerler devlete aittir ve herhangi bir ilişkim yoktur.. sadece memnun kaldım ve bu memnuniyetten diğer arkadaşlarımın da istifade etmesini istedim..Umarım faydalı olabilmişimdir, tavsiye, eleştiri ve önerilerinizle konuyu zenginleştireceğinize eminim, herkese iyi forumlar, bol yeşilli günler dilerim..
Gürbüz