View Single Post
Eski 19-05-2011, 16:51   #33
Akhisarlı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Sayın lalebruli Bahçen güzel ,emek harcıyorsun .Domatesler kasalarda güzel gelişmişler. Ben domateslerin kokusunu severim. şöyle dallarına elini sürdüğünde elin kokar bir süre en güzel parfümden daha güzel gelir o koku.Zor şartlarda bu bahçeyi oluşturuyorsun .biraz üzüldüm. Egede domatesi fırlat bahce duvarına bir süre sonra orada domates olur.umarım o zararlı gelmez buralara. gerçi özellikle getiriyorlar .küçüklüğmde bahar gelince domat biber kabak ne varsa sebze arıklar açılır dikilir sulanır ki bu görev benimdi.sonrada yenir ekime kadar zehir ne imiş bilmezdik köy yerinde .birtek belirttiğiniz dana burnu çıkardı topraktan sularken su içinde yüzerek çikardı .korkardık ondan ellemezdik çapa olurdu elimizde.Şimdi Akhisarda çarşıda dolaşırken ilaç satan dükkanlar var rafları eczane gibi çeşit çeşit zehir tabi hemen hepsi yabancı marka .Bir şeyi fazla kurcalama demiş büyükler.Genetiğiyle fazla uğraşırsan doğanın o da senin genetiğinle oynar şonuçta karşılıksız bırakmaz diye düşünüyorum.Babanızın bahsettiği ddt bizdede vardı koyunların kenelerine atardık elle, kimse bize söylemedi bu kadar zararlı olduğunu her derde deva ilaç bilrdik.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön